Zaandam West over op de nieuwe manier voor afval inzamelen

Zaandam West over op nieuwe manier afval inzamelen

29 september 2020
Zaandam West gaat in twee delen over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Het eerste deel start op vrijdag 2 oktober met de nieuwe manier van afval inzamelen. Het tweede deel start in november of december, de exacte datum volgt nog.  Bekijk hieronder op de plattegrond in welk deel van de wijk u woont. De nieuwe manier van afval inzamelen houdt in dat bewoners de grijze afvalbak aan huis gaan gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Door herbruikbaar afval apart te scheiden, wordt het restafval minder. 

Restafval brengen de bewoners voortaan naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Bij goed scheiden van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en glas, papier komt er steeds minder restafval. Bovendien zorgt goed scheiden ervoor dat afval opnieuw gebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten.

Bewonersvoorlichters in de wijk

Heeft u vragen over de nieuwe manier van afval inzamelen? Op 1 oktober is er een inloopochtend in Zorgcentrum Saenden, Nova Zembla 2 ingang Sociaal Wijkteam  (bij het parkeerterrein/Dirk v.d. Broek). Tussen 09.30 uur en 11.30 uur kunt u daar terecht met uw vragen over afval. Bij de inloopochtenden houden we ons aan de RIVM-richtlijnen.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl