Nieuws

Het laatste nieuws over de nieuwe manier van afvalinzameling.

Waar komen containers in Poelenburg?

9 oktober 2019
Binnenkort starten de bewoners in Poelenburg met de nieuwe manier van afval inzamelen. Daarvoor is op donderdag 17 oktober een inloopbijeenkomst in wijkcentrum de Poelenburcht. U bent tussen 17.00 en 19.30 uur van harte welkom om te horen wat er gaat veranderen. Ook kunt u vragen stellen. Voor flatbewoners verandert niets.

Lees meer

foto van een ondergrondse restafvalcontainer

Waar komen de afvalcontainers in Peldersveld en Hoornseveld?

 
25 september 2019
Binnenkort starten ook de bewoners in Peldersveld en Hoornseveld met de nieuwe manier van afval inzamelen. Daarvoor is op dinsdag 1 oktober een inloopbijeenkomst in De Meerpaal, Tjotterlaan 174 in Zaandam. U bent tussen 17.00 en 19.30 uur van harte welkom om te horen wat er gaat veranderen. Stel gerust uw vragen! Voor flatbewoners verandert niets.

Lees meer

Foto van een ondergrondse restafvalcontainer

Afval scheiden volgens Ben uit Oud West

‘Koop simpelweg minder troep!’

23 september 2019
Ben en zijn vriendin Moni wonen in Zaandam Oud West. In 2020 gaan zij over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Vanaf dan gebruiken zij de grijze bak niet meer voor restafval, maar voor plastic, blik en drinkpakken. Het restafval kunnen zij dan naar een ondergrondse container in de buurt brengen.

Lees meer

Foto van Ben met zijn dochterFoto van Ben met zijn dochter

Energie- en Klimaatcoaches gezocht


11 september 2019
Wilt u uw buren helpen met verduurzamen en energie besparen?  Bijvoorbeeld met tips om makkelijker afval te scheiden en hoe een energierekening omlaag te brengen. Meldt u dan aan als Energie- of Klimaatcoach! Als Energiecoach gaat u bij huurders thuis langs om advies te geven over energiebesparing en mogelijkheden om de woning met kleine maatregelen te verduurzamen. Als Klimaatcoach gaat u in groepsverband met Zaankanters in gesprek over verduurzaming op alle terreinen, zoals over eten en vervoer én afval.

Lees meer

Fotocredits: Sake Rijpkema

Afval scheiden volgens Hildo uit de Rosmolenwijk


‘Weten waar ik het voor doe, motiveert me


10 september 2019
Hildo uit de Rosmolenwijk doet sinds drie jaar aan plastic afval scheiden. ‘Ik schrok van de hoeveelheid.’ Volgens hem zouden mensen niet afval moeten scheiden omdat het moét, maar omdat ze het belangrijk vinden. ‘Als je weet waar je het voor doet, motiveert dat.’

Lees meer

Foto van Hildo bij een ondergrondse container voor oud papier en kartonHildo bij een ondergrondse container voor oud papier en karton

Oud Zaandijk en Oud Koog Noord over op nieuwe manier afval inzamelen

4 september 2019
De bewoners van Oud Zaandijk en Oud Koog Noord zijn op dinsdag 3 september gestart met de nieuwe manier van afval inzamelen. Dit betekent dat zij de grijze afvalbak aan huis voortaan gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Lees meer

Plaatje van een oma die plastic afval in een kliko voor plastic gooit

Locaties restafvalcontainers Westerwatering Zuid en Westzanerdijk

28 augustus
Binnenkort starten de bewoners van Westerwatering Zuid en de Westzanerdijk met de nieuwe manier van afval inzamelen. Daarvoor is er een inloopbijeenkomst in het stadhuis op donderdag 5 september tussen 17.00 en 19.30 uur. U bent van harte welkom om te horen wat er gaat veranderen. Ook kunt u vragen stellen.

Lees meer

foto van een ondergrondse restafvalcontainer

Waar hoort piepschuim?

29 juli 2019
Een nieuwe stofzuiger of een nieuwe set glazen. Naast karton bestaat een verpakking vaak uit piepschuim. Maar wist u dat piepschuim net als karton goed te recyclen is? Maar waar hoort het dan?

Lees meer

Wormerveer ook over op nieuwe manier afval inzamelen

8 juni 2019
De bewoners van Wormerveer Noord zijn sinds dinsdag 2 juli over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Op dinsdag 16 juli start Wormerveer Zuid.

Lees meer


Foto van afvalbak voor plastic

Plastic en glas in compost, hoe kan dat?

André Bout van afvalbedrijf HVC legt het uit.

3 juli 2019
‘Kijk, dit is prachtige compost. Gemaakt van het gft en de etensresten van onze inwoners.’ André
Bout is bedrijfsleider bij de compostering van HVC in Purmerend en Middenmeer en weet alles over
compost. Ook hoe het komt dat er soms toch een stukje plastic of glas tussen zit.

Lees meer

Foto van André Bout van HVC met compost in zijn hand.

HVC gaat afvalcontainers in Zaanstad vaker legen

25 juni 2019
De laatste tijd zijn containers op verschillende plekken in Zaanstad volgelopen en niet op tijd geleegd. Dit was voornamelijk in het weekend het geval. Dit is uiteraard niet de bedoeling en het is heel vervelend dat dit is gebeurd. In Zaanstad gaan we over op een nieuw systeem van afval inzamelen en om dit goed te laten verlopen is de gemeente met HVC in gesprek. Naar aanleiding hiervan neemt HVC maatregelen om de problemen op te lossen.

Lees meer

Foto van vrachtwagen van HVC

Kippenbotjes of visgraten? De gft-bak smult er van! 

24 juni 2019
De zomer is er! Tijd om de barbecue aan te steken. Vaak blijven er na afloop wat restjes over. Alle etensresten kunnen in de gft-bak. Dus ook de afgekloven kippenbotjes en visgraten.

Lees meer

Plaaatje van een groene bak

Raad geeft groen licht voor aangepaste manier afval inzamelen in Saendelft

3 juni 2019
Op dinsdag 28 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel voor een aangepaste manier van afvalinzameling in Saendelft. Wel wordt op verzoek van de raad het plan op twee punten gewijzigd. De proefperiode voor het gebruik van ondergrondse containers voor gft- en etensresten wordt acht maanden in plaats van de voorgestelde zes maanden. Daarnaast wordt na de proef in samenwerking met de actiegroep ‘Afvalscheiden JA, kliko’s NEE’ gekeken naar de behaalde resultaten. Op basis daarvan wordt bekeken of de proef verder kan, eventueel bijgesteld wordt of dat het systeem met afvalbakken aan huis wordt ingevoerd.

Lees meer

Van plastic sinasflesje tot nieuwe tas

40 bewoners namen een kijken in de Kunststof Sorteer Installatie in Heerenveen

27 mei 2019
Rooswijk, Krommenie, Westerkoog en Westerwatering Noord zijn inmiddels over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Momenteel volgt de Zaanse wijk Kalf. Wijk voor wijk gaan bewoners van Zaanstad aan huis plastic afval scheiden. Maar wat gebeurt hier eigenlijk mee? Dat antwoord kregen 40 bewoners in de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen.

Lees meer


Wat houdt het voorstel voor Saendelft precies in?

15 mei 2019
Saendelft zamelt afval nu ondergronds in. In Saendelft zijn er geen voorzieningen om aan huis gescheiden afval in te zamelen, zoals in de meeste wijken wel zo is. Inwoners van Saendelft brengen hun restafval naar ondergrondse containers in de wijk. Bewoners die nu al scheiden, brengen hun papier, glas en plastic, blik en drinkpakken naar de containers die bij het winkelcentrum en in de buurt van flatgebouwen/appartementen staan.

Lees meer

Foto van ondergrondse restafvalcontainer

Waar komt de ondergrondse restafvalcontainer in Rosmolenwijk?

15 mei 2019
Binnenkort starten de inwoners van de Rosmolenwijk met de nieuwe manier van afval inzamelen. Daarvoor is er een inloopbijeenkomst in Buurtcentrum De Kolk op dinsdag 21 mei tussen 17.00 en 20.00 uur. U bent van harte welkom om te horen wat er anders wordt en vragen te stellen.  

Lees meer

Foto van restafvalcontainer

Nieuwe manier van afval inzamelen in buitengebied

Buitengebied van Krommenie, Wormerveer, Westknollendam, Assendelft en Westzaan

14 mei 2019
Het inzamelen van afval gaat veranderen in Zaanstad. Het zogenaamde buitengebied van Krommenie, Wormerveer, Westknollendam, Assendelft en Westzaan is een gebied waar woningen ver uit elkaar staan. In de nieuwe manier van afval inzamelen krijgen de bewoners in dit gebied er een nieuwe bak met oranje deksel voor plastic, blik en drinkpakken bij.

Lees meer

Foto van buitengebied Westzaan, Westzanderveld

Nieuwe inzamelmethode voor afval in Saendelft

8 mei 2019
Bewoners van Saendelft kunnen hun afval gaan scheiden in bestaande bovengrondse en ondergrondse containers in de wijk. Voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gebeurt dit als proef. Dit is het voorstel van het college aan de gemeenteraad. Hiermee komt het college tegemoet aan de wensen van inwoners van Saendelft.

Lees meer

Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken?

Gratis excursie!

6 mei 2019
Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen u vertellen! Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert de gemeente Zaanstad samen met HVC een excursie naar de KSI. En u kunt mee! Meld u aan en ontdek wat met uw gescheiden huishoudelijk afval gebeurt.

Lees meer

KSI Heerenveen

Afval scheiden volgens Marijke uit Wormerveer

24 april 2019
Zaanstad voert wijk voor wijk de nieuwe manier van afval inzamelen in. Rooswijk, Krommenie en Westerkoog zijn inmiddels over. Westerwatering Noord gaat deze week ook volledig over. De nieuwe manier houdt in dat Zaanse inwoners de grijze afvalbak gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Lees meer

 Afval scheiden volgens Jana uit Krommenie

17 april 2019
Inwoners van Krommenie scheiden hun afval sinds half februari op een nieuwe manier. Ze gebruiken de grijze bak nu voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Restafval brengen ze naar een ondergrondse container. Ook Jana (17) doet mee: 'Door plastic afval te scheiden kan ik mijn steentje bijdragen aan een betere wereld.'  

Lees meer

Foto van Jana met plastic afvalzakken

Westerwatering Noord ook over op nieuwe manier afval inzamelen

15 april 2019
Ook de bewoners van Westerwatering Noord gaan de komende weken over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Vrijdag 12 april start het  eerste deel van de wijk. Op vrijdag 26 april start het zuidelijke deel.

Lees meer

Foto van plastic in plastic afvalbak

Westerkoog aan de beurt voor nieuwe manier afval inzamelen

2 april 2019
Ook Westerkoog gaat de komende weken stapsgewijs over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Maandag 1 april startte het  eerste deel, rond de Wildeman. Op maandag 15 april start het tweede deel, rond De Glazenmaker.

Lees meer

Kaartje van hoe de wijk is ingedeeldWijkverdeling invoering Westerkoog

Voorstel afval inzameling Saendelft vóór zomer naar gemeenteraad

27 maart 2019
Samen met de actiegroep ‘JA afval scheiden, NEE kliko’s in de wijk’ heeft gemeente Zaanstad een plan gemaakt voor het afval inzamelen in Saendelft. Voorafgaand aan het raadsbesluit heeft de gemeente samen met de actiegroep begin maart de opbrengst van het plan gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dit wordt nu verder uitgewerkt tot een voorstel voor de gemeenteraad. Naar verwachting wordt dit voor de zomer aangeboden. Dit is later dan we in de eerste instantie hadden gepland. Het maken van een goed afgewogen voorstel kost meer tijd dan in eerste instantie was voorzien. De raad beslist uiteindelijk over de manier van afval inzamelen in Saendelft.

Inloopbijeenkomsten over nieuwe manier van afval inzamelen

20 maart 2019
Het inzamelen van afval gaat in de komende tijd veranderen in Zaanstad. In Rooswijk en Krommenie is de nieuwe manier inmiddels ingevoerd. Binnenkort starten de voorbereidingen in Kogerveldwijk, Westzaan, Assendelft en de Rosmolenwijk. In al die buurten worden inloopbijeenkomsten georganiseerd. De eerste inloopbijeenkomst die gepland staat is op 26 maart in de Kogerveldwijk.

Lees meer

'Afvalscheid-campagne in Zaanstad werpt al zijn vruchten af'

25 februari 2019
Het Afval-lab was in Krommenie op zaterdag 16 en woensdag 20 februari. Het Afval-lab is een rijdend en openklapbaar laboratorium over afval. Kinderen kunnen in het lab zingend en onderzoekend aan de slag met proeven en met speciale apparatuur.  Ook NH Nieuws kwam kijken en publiceerde over de afvalblues,  bewustwording en Tijn die trots liet zien wat hij in het Afval-lab heeft gemaakt.

Lees meer


Afval scheiden volgens Maud uit Krommenie

20 februari 2019
Naast Rooswijk zamelt Krommenie inmiddels ook op de nieuwe manier  afval in. Wijk voor wijk gaat heel Zaanstad over. Maud uit Krommenie vindt de nieuwe manier een prima oplossing.

Lees meer

Kinderen basisschool Westerkim spelen ‘De Milieu Inspecteur'

13 februari 2019
De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Westerkim in Zaandam kregen op woensdag 13 februari de interactieve les 'De Milieu Inspecteur'.  De Milieu Inspecteur is bedacht om leerlingen bewust te maken van de mogelijkheden en het belang van afvalscheiding. De les leert dat afval niet bestaat en grondstof is voor nieuwe producten en groene energie. Wethouder duurzaamheid Sanna Munnikendam was woensdag ook bij de les aanwezig.

Lees meer

Afval scheiden volgens Agnes uit Rooswijk

7 februari 2019
De nieuwe manier van afval inzamelen is als eerst in Rooswijk ingevoerd. Wijk voor wijk gaat heel Zaanstad over. De nieuwe manier van afval inzamelen betekent dat inwoners de grijze bak gaan gebruiken voor plastic, blik en drinkpakken van Zaanstad. Het plastic dat in deze bak hoort, kan worden hergebruikt. Ook Agnes uit Rooswijk gebruikt sinds twee weken een plastic afvalbak. 

Lees meer

Ondergrondse afvalcontainers tijdelijk open

6 februari 2019
Om ondergrondse containers te openen, gebruikt u uw afvalpas. De komende vier weken wordt het systeem dat afvalpassen ‘leest’ vervangen. Tijdens deze vervanging zijn de containers allemaal opengezet. Dat betekent dat u uw afval bij iedere container kwijt kunt. Maar het zorgt er ook voor dat de ondergrondse containers met andere pasjes, zoals de OV-chipkaart, geopend kunnen worden.

Lees meer

Ontdek alles over afval in het Afval-lab

6 februari 2019
Het Afval-lab komt naar Rooswijk en Krommenie. Dit is een rijdend en openklapbaar laboratorium over afval. Woensdagmiddag 6 februari staat het Afval-lab in Rooswijk, op het plein voor de Albert Heijn, John Lennonstraat, van 13.00 tot 17.00 uur. In de voorjaarsvakantie staat het Lab ook in Krommenie.

Lees meer

Start nieuwe manier afval inzamelen in Krommenie

4 februari 2019
De komende weken begint de nieuwe manier van afval inzamelen in Krommenie. Als eerste is op woensdag 6 februari Krommenie Oost aan de beurt. Op woensdag 20 februari gaat de nieuwe inzamelmethode van start in Krommenie West. De bewoners die hiermee te maken krijgen ontvangen een ongeveer een week van tevoren een brief met uitleg van HVC. Stapsgewijs wordt de nieuwe manier in de overige delen van Zaanstad ingevoerd. Wilt u weten wanneer uw wijk aan de beurt is, kijk hier.

Lees meer


Afval scheiden volgens Lin uit Krommenie

30 januari 2019
Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk waar de nieuwe manier inmiddels is ingevoerd. Krommenie volgt half februari. Wat vinden de bewoners hiervan? Bewoonster Lin uit Krommenie vindt afval scheiden belangrijk en is benieuwd naar de nieuwe manier.

Lees meer

Bewonersvoorlichters helpen u met de nieuwe manier van afval inzamelen

24 januari 2019
De nieuwe manier van afval inzamelen is gestart in Rooswijk. Half februari is Krommenie aan de beurt. Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op de nieuwe manier. Omdat de nieuwe manier wennen is, zijn er bewonersvoorlichters in de wijk aanwezig. Bewonersvoorlichter Renee  vertelt waar zij en haar collega’s u mee kunnen helpen. 

Lees meer

Wethouder Sanna Munnikendam maakt eerste bak klaar voor gebruik

21 januari 2019
Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag 22 januari gaan inwoners van Rooswijk op een nieuwe manier om met huishoudelijk afval. Wethouder Sanna Munnikendam bood maandagochtend 21 januari de eerste afvalbak aan aan mevrouw Bras en mevrouw De Vries. Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier voor afval. Na Rooswijk volgen Krommenie Oost en West half februari. 

Lees verder

Invoering nieuwe manier van afval inzamelen als eerste in Rooswijk

20 december 2018
Rooswijk start in de week van 21 januari met de nieuwe manier van afval inzamelen. Hiermee is de wijk in Zaandijk de eerste wijk die over gaat op het nieuwe systeem. Na Rooswijk is Krommenie Oost en West aan de beurt. Hier gaat het nieuwe systeem half februari in.

Lees meer

Voorstel afval inzamelen Saendelft in januari naar de gemeenteraad

19 december 2018
De afgelopen maanden is met de actiegroep ‘JA afval scheiden, NEE kliko’s in de wijk’ hard gewerkt aan een plan, met als doel te komen tot een manier voor afval scheiden in Saendelft. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het plan. Het nieuwe plan voor afval inzamelen in Saendelft gaat in januari naar de gemeenteraad. De raad beslist uiteindelijk over de manier van afval inzamelen in Saendelft. Tot die tijd verandert er niets aan de huidige manier.

Lees meer

Start zienswijze locaties ondergrondse containers Wormerveer Zuid

10 oktober 2018
Om de nieuwe manier van afvalinzameling mogelijk te maken,  moeten op verschillende locaties ondergrondse containers voor het inzamelen van huishoudelijk restafval aangelegd worden. Op grond van de Afvalstoffenverordening Zaanstad zijn daarom bij aanwijsbesluit locaties aangewezen voor afvalcontainers. Op dit besluit kunt u zienswijze indienen. Voor Wormerveer Zuid kan dit van 9 oktober tot 26 november 2018.

Gemeente Zaanstad en actiegroep Saendelft komen tot nieuwe manier voor afvalinzameling

4 oktober 2018
De gesprekken met de actiegroep Saendelft zijn vorige week en deze week weer opgestart. Doel van de gesprekken is te komen tot een manier voor afvalscheiding in Saendelft. Zowel de gemeente als de bewoners in de actiegroep zijn positief over de vorderingen. We werken een gezamenlijk voorstel uit dat in november aan de Raad wordt aangeboden. Dan zullen we ook duidelijkheid verschaffen naar de bewoners van Saendelft.

Voorbereidingen nieuwe afvalinzameling in vier nieuwe wijken 

Vier nieuwe wijken starten direct na de zomervakantie

27 augustus 2018
Kort na de zomervakantie starten de voorbereidingen voor de nieuwe manier van afval inzamelen in vier nieuwe wijken. Het gaat om Wormerveer, Westerkoog, Kalf en het noordelijke deel van Westerwatering. De voorbereidingen beginnen met bijeenkomsten in alle vier de gebieden in september en oktober. De bewoners worden hiervoor ongeveer twee weken van tevoren uitgenodigd.

Lees meer

Gemeente Zaanstad en HVC werken samen met actiegroep alternatieve manieren afval inzamelen uit

De aankondiging van het nieuwe afvalsysteem zorgde voor weerstand tegen de komst van afvalbakken in Saendelft. Dit heeft geleid tot uitstel van de uitvoering in Saendelft. De gemeente heeft inmiddels meerdere keren gesproken met de actiegroep JA afval scheiden, NEE kliko’s in de wijk

Lees meer

Producten voor duurzaam huishouden in nieuwe webshop HVC

17 juli 2018
Naast dat HVC het afval in Zaanstad ophaalt, zetten zij zich ook in voor een beter milieu. In hun nieuwe webshop vind je allerlei producten die een duurzaam huishouden makkelijk maken. Van bio-afvalzakjes tot designprullenbak, maar ook speelgoed of handige opbergbakjes. Allemaal gemaakt van gerecycled plastic. Klanten van HVC krijgen 20% korting op iedere aankoop. Nieuwsgierig geworden? Kijk snel in de webshop.

Naar de webshop

Start zienswijze locaties ondergrondse containers Krommenie

11 juli 2018
Om de nieuwe manier van afvalinzameling mogelijk te maken,  moeten op verschillende locaties ondergrondse containers voor het inzamelen van huishoudelijk restafval aangelegd worden. Op grond van de Afvalstoffenverordening Zaanstad zijn daarom bij aanwijsbesluit locaties aangewezen voor afvalcontainers. Op dit besluit kunt u zienswijze indienen. Voor Krommenie kan dit van 11 juli tot 4 september 2018.

Lees meer


Gemeente Zaanstad in gesprek met actiegroep Saendelft over passend alternatief

28 juni 2018
De gemeente is inmiddels meerdere malen met de actiegroep JA afval scheiden, NEE kliko’s in de wijk in gesprek gegaan. Tijdens die gesprekken wordt samen met HVC naar mogelijke oplossingen gezocht. Tot die tijd plaatsen we geen afvalbakken in Saendelft.

Lees meer

Kun je beter thuis afval scheiden of nascheiden met een machine?

18 juni 2018                                
Het is een onderwerp van gesprek op feestjes, op schoolpleinen en met de buren. De één zegt dat het beter is om thuis al het afval te scheiden. De ander weet het zeker; nascheiding van afval levert meer op. Hoe zit het nou? HVC heeft de verschillen op een rijtje gezet. 

Lees meer

Start zienswijze locaties ondergrondse afvalcontainers in Rooswijk

13 juni 2018
Om de nieuwe manier van afvalinzameling mogelijk te maken,  moeten op verschillende locaties ondergrondse containers voor het inzamelen van huishoudelijk restafval aangelegd worden. Op grond van de Afvalstoffenverordening Zaanstad zijn daarom bij aanwijsbesluit locaties aangewezen voor afvalcontainers. Op dit besluit kunt u zienswijze indienen. Voor Rooswijk kan dit  van 13 juni tot en met 25 juli 2018.

Lees meer

Heeft het zin om plastic te scheiden?

12 juni 2018
Absoluut! 80% van uw gescheiden plastic, blik en drinkpakken wordt nu al gerecycled. Uw inspanning is dus zeer waardevol. Bovendien blijkt dat wanneer je één type afval goed scheidt, je de andere soorten ook goed scheidt. En dat is mooi, want daardoor kunnen we veel grondstoffen hergebruiken.

Bekijk de vlogs van HVC over het scheiden van plastic

HVC gaat voor optimaal milieuresultaat

30 mei 2018
In een toelichting gaat HVC in op het scheiden van plastic, blik en drinkpakken. Dit is een veel besproken onderwerp in de media. HVC neemt u in het kort mee in welke mogelijkheden er van afval scheiden zijn. Daarbij geven ze ook weer wat de effecten zijn voor het milieu en wat de kosten zijn.

Download de toelichting (.pdf, 134 kb)

Meer tijd om (gratis) uw grof afval weg te brengen! 

30 mei 2018
Met ingang van zaterdag 2 juni 2018 heeft u als inwoner van Zaanstad meer tijd om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. De afvalbrengstations in Wormerveer en Zaandam zijn op zaterdag voortaan van 8.00 uur tot 16.00 uur geopend. Ook is het wegbrengen van alle soorten grof afval naar het afvalbrengstation voortaan gratis.

Lees meer

vrouw brengt grof afval naar afvalbrengstation

Wethouder Sanna Munnikendam neemt petitie actiegroep Saendelft in ontvangst

28 mei 2018
Op maandag 28 mei heeft wethouder Sanna Munnikendam van milieu en duurzaamheid de petitie ‘Afvalscheiden JA Afvalbakken NEE’ aangenomen. Alex van Dam overhandigde namens de actiegroep uit Saendelft deze petitie met 4200 handtekeningen. De bewoners die de petitie hebben ondertekend, willen hun afval graag beter scheiden, alleen niet met verschillende afvalbakken die ze per huishouden krijgen.

Lees meer

Sanna Munnikendam neemt petitie met handtekeningen in ontvangst

Aandacht voor nieuw systeem afvalinzameling

15 mei 2018
De afgelopen week is er in de Zaanse (social) media veel aandacht geweest voor de nieuwe manier van afval inzamelen. In de komende twee jaar verandert de manier van afvalinzameling voor alle inwoners van Zaanstad. De eerste drie gebieden waar we aan de slag gaan zijn Rooswijk, Krommenie en Saendelft. Onlangs is de gemeente een campagne gestart om inwoners te informeren over de verandering. Op afvalscheiden.zaanstad.nl staat alle informatie op een rij. Daar staat ook per wijk aangegeven wanneer de manier van inzamelen gaat veranderen.

Lees meer

jongen brengt afvalbak naar de weg

Campagne ‘Afval scheiden; samen halen we eruit wat erin zit’

18 april 2018
Deze week begint de campagne: ‘Afval scheiden; samen halen we eruit wat erin zit’. Dit is het startschot voor de stapsgewijze invoering van het nieuwe inzamelsysteem voor afval in Zaanstad. De gemeente voert de inzamelmethode wijk voor wijk, dorp voor dorp in met uitgebreide informatie voor bewoners. Uiteindelijk moet dat leiden tot meer gescheiden afval, minder restafval en dus een milieuvriendelijkere stad. Bovendien is de stijging van de afvalstoffenheffing beter in de hand te houden.

Lees meer

logo afval scheiden - samen halen we eruit wat erin zit

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl