Hoe wordt de nieuwe manier in uw wijk ingevoerd?

Hoe wordt de nieuwe manier in uw wijk ingevoerd?

Voordat u op de nieuwe manier uw afval gescheiden inzamelt, is een aantal stappen nodig. Hieronder leest u per stap wat er gaat gebeuren.

Stap 1

Zodra uw wijk aan de beurt is, ontvangt u een brief van de gemeente waarin u wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst. Bij de brief zit een folder met uitleg over de nieuwe manier. Bewonersvoorlichters zijn in uw wijk aanwezig. Heeft u vragen over de nieuwe manier? Stel ze gerust! De voorlichters zijn te herkennen aan groene jasjes. Wilt u een afspraak thuis met een bewonersvoorlichter, stuur dan een e-mail naar afvalscheiden@zaanstad.nl.

Stap 2 

Onder het kopje Planning vind u tekeningen van de geplande locaties van de ondergrondse containers die in uw wijk komen. 

Stap 3 

Tijdens de bijeenkomst ziet u tekeningen van de geplande locaties van de ondergrondse containers die in uw wijk komen. Omwonenden kunnen tijdens de bijeenkomst op de voorgestelde locaties reageren. Reageren kan ook tot één week na de bijeenkomst via e-mailadres afvalscheiden@zaanstad.nl. Uw reactie wordt meegenomen in het bepalen van de definitieve locaties.

Stap 4

Nadat de definitieve locaties zijn bepaald, start de inspraakperiode ondergrondse containers.

Stap 5 

Enkele weken voordat de ondergrondse containers worden geplaatst of verplaatst, ontvangt u van HVC Groep een brief waarin de werkzaamheden worden aangekondigd.

Stap 6 

Is de ondergrondse container geplaatst? Dan ontvangt u van HVC Groep een pas voor de ondergrondse container. Zodra deze in gebruik is, wordt uw bestaande grijze afvalbak schoongemaakt en krijgt de bak een oranje sticker om vervolgens te gebruiken voor plastic, blik en drinkpakken. Op de sticker staat vermeld wat vanaf dat moment in de afvalbak mag. Vanaf dit moment zijn ook de bewonersvoorlichters weer actief in uw wijk. Zij beantwoorden graag uw vragen.

Stap 7

Bewoners die nog geen afvalbakken hebben, krijgen deze van HVC Groep geleverd.

Stap 8 

Start van de nieuwe manier van afval inzamelen.

Wilt u weten wanneer uw wijk aan de beurt ? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de nieuwe manier van afvalinzameling!

Ga naar Zaanstad.nl