Zaanstad haalt nog tot en met oktober snoeiafval op

Zaanstad haalt nog tot en met oktober uw snoeiafval op

23 september 2021
Gaat u de komende weken uw tuin snoeien en winterklaar maken? U kunt nog tot en met 29 oktober uw snoeiafval laten ophalen door de gemeente. U kunt uw snoeiafval online aanmelden via zaanstad.nl of telefonisch via 14075.

De gemeente haalt het snoeiafval altijd op vrijdag op. Zorg ervoor dat u uw snoeiafval  op tijd aanmeld, want de gemeente komt in iedere wijk om de week langs. In de oneven weken haalt gemeente Zaanstad snoeiafval op in Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en West-Knollendam. In de even weken in Zaandam en Westzaan.

Bundel het afval van takken en struiken en leg het aan de openbare weg

Onder grof snoeiafval valt afval van takken en struiken. Bijvoorbeeld takken waarbij de doorsnee van de takken niet meer is dan 15 centimeter. We halen géén graszoden op. Verder vragen we u het snoeiafval te bundelen in bundels van maximaal 1,5 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Stop het niet in zakken. Deze kunnen het snoeiafval vervuilen. Verder vragen we u het snoeiafval op een bereikbare plek aan de openbare weg te leggen. Leg het afval niét op eigen terrein, achter een auto of direct naast een container. Zo kan de vuilniswagen er goed bij.

We gaan het snoeiafval hergebruiken in Zaanstad

Voorheen haalde HVC het snoeiafval op. Sinds dit jaar doet gemeente Zaanstad dat zelf. We gaan als proef het ingezamelde snoeiafval zelf shredderen tot kleine stukjes. Dit gebruiken we weer om velden en bermen op te hogen. Door grondstoffen te hergebruiken maken we van Zaanstad een circulaire stad. We halen het snoeiafval zelf op en geven het een nieuwe bestemming binnen Zaanstad. Zo kunnen we op een dag meer afval ophalen en besparen we op het transport om afval te storten. Hiermee verminderen we ook de CO2-uitstoot in de stad.

Bladkorven voor bladafval

Half oktober plaatst de gemeente ook weer bladkorven in de wijken van Zaanstad. Hier kunt u uw bladafval in kwijt. In de bladkorven mag alleen bladafval. Er mag dus geen snoeiafval in zoals takken, stronken of onkruid. Meer weten over de bladkorven en wat we met de bladeren doen? Kijk dan op buitengewoon.zaanstad.nl/groen/bladkorven.

foto van snoeiafvalFotograaf: Pascal Fielmich

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl