Zaandam Zuid over op de nieuwe manier voor afval inzamelen

Zaandam Zuid over op de nieuwe manier voor afval inzamelen


20 augustus 2020
De bewoners van Zaandam Zuid starten binnenkort met de nieuwe manier van afval inzamelen. De wijk gaat in drie delen over. Op 27 augustus start het eerste deel, op 10 september het tweede deel en op 8 oktober het derde deel. Bekijk hieronder de kaart om te zien in welke deel u woont. De nieuwe manier van afval inzamelen houdt in dat bewoners de grijze afvalbak aan huis gaan gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Restafval brengen de bewoners voortaan naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Bij goed scheiden van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en glas, papier komt er steeds minder restafval. Bovendien zorgt goed scheiden ervoor dat afval opnieuw gebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten.  

Bewonersvoorlichters in de wijk en thuis

Heeft u vragen over de nieuwe manier van afval inzamelen? Op dinsdag 1 en 15 september kunt u van 09.30 tot 11.30 langkomen bij Wijkcentrum de Zuidhoek, Wilgenstraat 1 (groene zaal). Bewonersvoorlichters kunnen u – op afstand van 1.50 m - helpen met het beantwoorden van uw vragen en tips geven.

Afvallab

Het Afval-lab komt ook weer naar Zaanstad! Op 9 september staat deze in de Morgensterstraat in Zaandam, op 12 september op de Kaaikhof in Assendelft en op 23 september in Westzaan. Iedere keer van 12.00 tot 16.00 uur. Kinderen kunnen in dit rijdend laboratorium allerlei proefjes doen. Hiermee ontdekken ze zelf wat er allemaal mogelijk is met plastic afval. Want als je plastic afval goed scheidt, kun je er ontzettend veel mooie nieuwe dingen van maken!

kaart wijkindeling Zaandam Zuid

Foto van ondergrondse restafvalcontainer met afvalpas

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl