Wormerveer gaat ook plastic afval aan huis scheiden

Wormerveer ook over op nieuwe manier afval inzamelen

8 juni 2019
De bewoners van Wormerveer Noord zijn sinds dinsdag 2 juli over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Op dinsdag 16 juli start Wormerveer Zuid.

Bewoners krijgen een week van tevoren een brief met uitleg en de afvalpas. De bestaande grijze afvalbak is voortaan bedoeld voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Op de sticker die op deze bak komt - en in de folder die u in de bus vindt - staat welke producten hieronder vallen. Het restafval brengen bewoners naar een ondergrondse container in de buurt.

Bewonersvoorlichters in de wijk en thuis 

Vragen? Kom naar het inloopspreekuur op woensdag 10 juli in Buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3 in Wormerveer, tussen 09.00 en 12.00 uur. De bewonersvoorlichters staan voor u klaar en beantwoorden uw vragen. Of maak een afspraak bij u thuis door te mailen naar afvalscheiden@zaanstad.nl

Afval-lab op Marktplein

Het Afval-lab komt ook weer naar Wormerveer. Op het Marktplein van 12.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen in het rijdend laboratorium ontdekken wat plastic afval is en wat je daarmee kun doen.  Als we plastic afval goed scheiden, kunnen er namelijk weer nieuwe dingen van worden gemaakt. En naast proeven doen kunnen de kinderen ook naar muziek luisteren en zelf meedoen!


Foto van afvalbak voor plastic

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl