Westzaan en Assendelft over op nieuwe manier afval inzamelen

Westzaan en Assendelft over op de nieuwe manier voor afval inzamelen


13 november 2019
In Westzaan zijn de bewoners maandag 11 november gestart met de nieuwe manier van afval inzamelen. De bewoners van Assendelft gaan maandag 18 november of maandag 2 december over. Dit betekent dat zij de grijze afvalbak aan huis vanaf komende week gaan gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Voortaan brengen bewoners het restafval naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Bij goed scheiden van glas, papier, en plastic komt er steeds minder restafval. Bovendien is plastic goed te recyclen en de nieuwe manier zorgt ervoor dat dat meer gebeurt.

Bewonersvoorlichters in de wijk en thuis

Heeft u nog vragen? Kom dan naar een inloopspreekuur op woensdag 27 november van 10.30 tot 12.30 uur in Dorpshuis de Kwaker in Westzaan. Dinsdag 19 november of 3 december kunt u langskomen in Buurthuis A3 in Assendelft, tussen 10.00 en 12.00 uur. Afspraak maken met een bewonersvoorlichter bij u thuis kan ook. Stuur dan een e-mail naar afvalscheiden@zaanstad.nl.

Assendelft gaat in twee delen over. Bekijk hieronder welke delen op maandag 18 november overgaat op de nieuwe manier. De rest van Assendelft gaat maandag 2 december over.

Overgang nieuwe manier afval inzamelen Assendelft 18 november.png

Overgang nieuwe manier afval inzamelen Assendelft 18 november.pngHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl