Nieuwe manier afval inzamelen in Westerwatering Noord

Westerwatering Noord ook over op nieuwe manier afval inzamelen

15 april 2019
Ook de bewoners van Westerwatering Noord gaan de komende weken over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Vrijdag 12 april startte het  eerste deel van de wijk. Op maandag 26 april start het zuidelijke deel. 

Bewoners krijgen een week van te voren een brief met uitleg en de afvalpas. De bestaande grijze afvalbak is voortaan bedoeld voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Op de sticker die op deze bak komt - en in de folder die u in de bus vindt - staat welke producten hier onder vallen.

Wat hoort waar?

Door plastic afval goed te scheiden en in te zamelen, kan hiervan meer worden hergebruikt. In de folder staat duidelijk uitgelegd welke soorten plastic niet in container voor plastic thuishoren. Is niet alles duidelijk, dan leest u hieronder hoe u een voorlichter kunt uitnodigen voor een gesprekje bij u thuis.

Beter voor milieu én portemonnee

In de nieuwe manier brengen bewoners het restafval naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Met het HVC-pasje opent u de container. Hoe minder restafval verbrand hoeft te worden, hoe lager de uitstoot van broeikasgassen. En de afvalstoffenheffing stijgt minder hard. Bij goed scheiden van glas, papier, en plastic komt er steeds minder restafval.

Bewonersvoorlichters in de wijk en thuis 

Heeft u nog vragen? Kom dan naar een inloopspreekuur op donderdag 11 april van 14.00 tot 16.00 uur of donderdag 25 april in Evean Verzorgingstehuis (Elsbroekplantsoen 1) in Zaandam. Afspraak maken met een bewonersvoorlichter bij u thuis kan ook! Stuur dan een e-mail naar afvalscheiden@zaanstad.nl.


Plattegrond met scheidingslijnen om Westerwatering Noord en Zuid aan te gevenOp deze kaart ziet u welk deel van Westerwatering op welke datum op de nieuwe manier van afval inzamelen overgaat

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl