Wat hoort waar? Download de HVC-app!

Wat hoort waar? Download de HVC-app!

30 juli 2020
De meeste wijken in Zaanstad zijn nu over op de nieuwe manier van afval scheiden. Hier mee is het makkelijker om papier, GFT én PBD (plastic, blik en drinkpakken) van restafval te scheiden. Maar welk product hoort in welke bak of container? Door uitzonderingen, zoals een lege chipszak, blijft dat soms nog ingewikkeld. Tip: Download de HVC-app!

In de HVC-app kunt u opzoeken welk product waar hoort. In de afvalwijzer typt u het product in en u ziet u waar u dit kunt weggooien. HVC werkt nu aan een update. Hiermee kunt u een foto maken van afval uit de keuken of de badkamer. Of de barcode scannen. De app herkent dan het product. Als u de HVC-app al had kunt u hier al gebruik van maken. Voor nieuwe gebruikers komt de nieuwe functie later dit jaar beschikbaar. HVC werkt de database continu bij. Staat een product niet in de app? Laat het HVC weten, dan voegen ze het toe.

Plattegrond met containerlocaties

Vergeet u weleens de bak op tijd buiten te zetten? In de HVC-app kunt u met uw postcode opzoeken wanneer welke bak geleegd wordt. Ook kunt u instellen dat u hierover een melding wilt ontvangen. Zo herinnert de app u er op tijd aan om de bak buiten te zetten! En zit de container bij u in de straat vol? Via de app vindt u ook alle andere locaties van afvalcontainers bij u in de buurt.

De HVC afval-app is te downloaden in de App Store en in Google Play.

Foto van de HVC-app

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl