Rosmolenwijk over op nieuwe manier afval inzamelen

Rosmolenwijk over op nieuwe manier afval inzamelen


3 december 2019
Het eerste deel van Rosmolenwijk gaat donderdag 5 december van start met de nieuwe manier van afval inzamelen. Het tweede deel gaat in januari over. Een week voordat de nieuwe manier ingaat, krijgen de bewoners een brief met uitleg en de afvalpas.

De nieuwe manier voor afval inzamelen betekent dat bewoners de grijze afvalbak gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Restafval gaat dan naar ondergrondse containers in de wijk. Bij goed scheiden is er steeds minder restafval. Plastic is goed te recyclen en nu kunnen we er voor zorgen dat dat meer gebeurt.

Wat hoort waar

Niet alle plastic hoort bij plastic afval. Op de sticker op de grijze bak en in de folder die is verspreid, staat welke producten hier onder vallen. Of download de app van HVC. Daar vindt u precies wat waar hoort. En er is een
handigheidje: is het een lege verpakking? Komt het uit keuken of badkamer? Twee keer ja is: in de plasticbak!

Inloopspreekuur

Heeft u nog vragen? Kom dan naar het inloopspreekuur op maandag 9  december of donderdag 23 januari van 09.30 tot 11.30 uur in Buurthuis De Kolk, Klampersstraat 1. Liever iemand aan huis? Maak dan een afspraak met een bewonersvoorlichter via een mail naar afvalscheiden@zaanstad.nl.

Rosmolenwijk gaat in twee delen over. Zie hieronder welk deel op donderdag 5 december overgaat. De rest gaat in januari over.

Overgang Rosmolenwijk 5 december.png

Foto van een ondergrondse restafvalcontainer en een afvalpas

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl