Proef met containertuintjes om dumpingen van afval tegen te gaan

Proef met containertuintjes om dumpingen van afval tegen te gaan


23 september 2020
Vanmorgen is het eerste containertuintje in Zaandam aangelegd, op de Westzanerdijk. Het groen om de ondergrondse containers heen moet het bijplaatsen van afval tegengaan. Buurtbewoners gaan tijdens de proef de tuintjes onderhouden en verzorgen. Ook zijn de plantenbakken met een 3D-printer gemaakt van recycled plastic.

Wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers: “Ik hoop van harte dat met deze containertuintjes het aantal dumpingen gaat afnemen. Daarnaast zorgen de tuintjes voor een groener aanzicht en meer biodiversiteit. Ik ben heel blij dat buurtbewoners de tuintjes willen bijhouden!” Wethouder Slegers overhandigde de adoptanten een attentie en bedankten hen voor hun inzet. Hij benadrukte het belang van gezamenlijke betrokkenheid bij een schone en leefbare buurt.

9 containertuintjes in totaal

In totaal krijgen 9 containers een minituintje als proef. Op vier plaatsen verspreid door Zaandam, in de Rosmolenwijk en op de Westzanerdijk, komen de containertuintjes. Het gaat om de Westzanerdijk (5), Bermuda (2), A. Kloosstraat (1) en de Belgischestraat (1). Het komende jaar kijkt de gemeente of de tuintjes daadwerkelijk afvaldumpingen tegengaat.


De heer en mevrouw Terwindt, de groenadoptanten van de nieuwe containertuintjes, bij de Wetzanerdijk samen met wethouder SlegersDe heer en mevrouw Terwindt, de groenadoptanten van de nieuwe containertuintjes, bij de Westzanerdijk samen met wethouder Slegers

foto van het containertuintje


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl