Peldersveld en Hoornseveld ook over op nieuwe manier afval inzamelen

Peldersveld en Hoornseveld ook over op nieuwe manier afval inzamelen

24 augustus 2020
De bewoners van Peldersveld en Hoornseveld starten op donderdag 3 september met de nieuwe manier van afval inzamelen. De nieuwe manier van afval inzamelen houdt in dat bewoners de grijze afvalbak aan huis gaan gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Door herbruikbaar afval apart te scheiden, wordt het restafval minder. 

Restafval brengen de bewoners voortaan naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Bij goed scheiden van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en glas, papier komt er steeds minder restafval. Bovendien zorgt goed scheiden ervoor dat afval opnieuw gebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten.

Bewonersvoorlichters in de wijk

Heeft u vragen over de nieuwe manier van afval inzamelen? Op dinsdag 8 september en donderdag 10 september kunt u van 09.30 tot 11.30 langkomen bij Buurthuis Kleurrijk Martin Luther Kingweg 157a. Bewonersvoorlichters kunnen u – op afstand van 1.50 m - helpen met het beantwoorden van uw vragen en tips geven.

Ook in Brandaris afval scheiden

Woont u in de Brandaris? Ook u gooit voortaan uw afval gescheiden weg. Hiervoor worden voor uw flat vier ondergrondse containers geplaatst: 2 voor restafval, 1 voor oud papier en karton en 1 voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Vragen? U kunt u naar de inloopspreekuren op 2 september van 10.00 – 12.00 uur in de hal van de Brandaris-Noord en op 3 september van 12.00 – 16.00 uur in de hal van de Brandaris-Zuid. Uiteraard weer op afstand van 1.50m.

Foto van ondergrondse restafvalcontainer met afvalpas

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl