Oud Zaandijk en Oud Koog Noord ook gestart met plastic afval scheiden

Oud Zaandijk en Oud Koog Noord over op nieuwe manier afval inzamelen

4 september 2019
De bewoners van Oud Zaandijk en Oud Koog Noord zijn op dinsdag 3 september gestart met de nieuwe manier van afval inzamelen. Dit betekent dat zij de grijze afvalbak aan huis voortaan gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Voortaan brengen bewoners het restafval naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Bij goed scheiden van glas, papier, en plastic komt er steeds minder restafval. Bovendien is plastic goed te recyclen en de nieuwe manier zorgt ervoor dat dat meer gebeurt.

Wat hoort waar?

De grijze bak is alleen nog maar bedoeld voor lege verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken. Op de sticker die op deze bak komt - en in de folder die u in de brievenbus vindt - staat welke producten hier onder vallen. Of download de app van HVC. Daar vindt u precies wat waar hoort. Hoe beter bewoners afval scheiden, hoe meer afval er kan worden hergebruikt!

Bewonersvoorlichters in de wijk en thuis 

Heeft u nog vragen? Kom dan naar een inloopspreekuur woensdag 5 of 19 september van 09.30 tot 11.30 uur in Evean Parkzicht (Parkzicht 45) in Zaandijk. Afspraak maken met een bewonersvoorlichter bij u thuis kan ook. Stuur dan een e-mail naar afvalscheiden@zaanstad.nl.

Afval-lab 11 september in Koog

Op woensdag 11 september van 12.00 tot 16.00 uur staat het Afval-lab voor Albert Heijn, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan. Kinderen kunnen in het lab zingend en onderzoekend aan de slag met proefjes en speciale apparatuur. Ze ontdekken hoe plastic afval wordt gerecycled en hoe hier nieuwe dingen van worden gemaakt. Ook is er is muziek.

Meer weten over het Afval-lab? Kijk op www.hartopgroen.nl.

Plaatje waarop een oma plastic afval in een kliko voor plastic gooit

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl