Makkelijker afval scheiden voor bewoners van appartementen

Makkelijker afval scheiden voor bewoners van appartementen


24 februari 2020

De komende maanden komen er containers voor plastic afval bij appartementsgebouwen te staan. We willen het ook deze inwoners gemakkelijker maken om plastic afval te scheiden. Zij hoeven dan niet meer lang te lopen om hun plastic bij een supermarkt daar in een container te gooien. In de eerste week van maart worden de eerste 15 containers verplaatst, in Krommenie, Wormerveer, Westerkoog, Westerwatering Noord, Westzaan, Koog aan de Zaan en het Kalf.

Veel inwoners in laagbouw in Zaanstad hebben nu een plastic afvalbak aan huis. Ze gebruiken daardoor de containers bij winkelcentra bijna niet meer. Een deel van de containers die nu nog bij winkelcentra en supermarkten staan, kan daarom naar de appartementencomplexen. Hier en daar blijft bij een winkelcentrum nog wel een container staan. Ook krijgt niet ieder appartementencomplex in Zaanstad een eigen plastic container. Bijvoorbeeld als er heel dichtbij een supermarkt is waar je je plastic kwijt kunt.

Informatie per brief

De bewoners van appartementen die een afvalcontainer krijgen, ontvangen binnenkort een brief. Daarin staat wanneer de container precies komt en of dit een onder- of bovengrondse container is. En er staan tips in over het scheiden van plastic afval. Per locatie bepaalt de gemeente welke containers naar welke flat gaan.

foto van bovengrondse container voor plastic afval bij een flat

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl