Kerstbomeninzameling 2021

Kerstbomeninzameling 2021


17 december 2020
In januari haalt de gemeente de kerstbomen in Zaanstad op in plaats van HVC. Vanwege de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, kunnen we de inzameling niet organiseren samen met inwoners en verenigingen. In het overzicht ziet u waar we bomen ophalen. 

Zet uw boom op de betreffende dag voor 07.30 uur op de plek waar u gewoonlijk uw  kliko/afvalcontainer aanbiedt. Heeft u geen kliko? Dan kunt u uw boom neerleggen bij de ondergrondse containers. Let er wel op u de boom iets van de container af legt, zodat de containers bereikbaar blijven en HVC deze kan blijven legen. We versnipperen de ingezamelde bomen en de houtsnippers gebruiken dat voor het ophogen van velden of als compost.

Uw boom in kerstbomenbos?

Heeft u een kerstboom met kluit? Als die nog in goede conditie is, willen we de boom planten in het kerstbomenbos. Kijk voor meer informatie hierover op buitengewoon.zaanstad.nl/kerstbomen.

Inzamelschema

Wormerveer, Oud Zaandijk, Oud Koog en West-Knollendam: maandag 4 en 11 januari

Oud West, Haven, Eiland & Westerwatering: dinsdag 5 en 12 januari

Westerkoog, Westzaan, Rooswijk: woensdag 6 en 13 januari

Kalf, Kogerveld, Rosmolen, Zaandam Zuid: donderdag 7 en 14 januari

Poelenburg, Peldersveld, Hoornseveld: vrijdag 8 en 15 januari

Assendelft, Krommenie: zaterdag 9 en 16 januari

Update 5 januari 2020

De inzameling van kerstbomen is gisteren begonnen. Hoewel er de met meerdere wagens de hele dag is gereden, zijn er meer bomen op straat gelegd dan verwacht. Wat niet op meer kon worden opgehaald, nemen we volgende week mee. Dus liggen er nog kerstbomen? U hoeft geen melding te maken, we komen nog een keer langs!

foto van het kerstbomenbos bij Pennemes in ZaandamBewoners brachten vorig jaar hun boom met kluit naar het kerstbomenbosje naast Pennemes in Zaandam. Ook dit jaar geven we bomen met kluit een tweede leven.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl