Invoering nieuwe manier afval inzamelen als eerste in Rooswijk

Invoering nieuwe manier afval inzamelen als eerste in Rooswijk

20 december 2018
Rooswijk start in de week van 21 januari met de nieuwe manier van afval inzamelen. Hiermee is de wijk in Zaandijk de eerste wijk die over gaat op het nieuwe systeem. Na Rooswijk is Krommenie Oost en West aan de beurt. Hier gaat het nieuwe systeem half februari in.

De nieuwe manier betekent dat inwoners van Rooswijk en Krommenie herbruikbaar afval apart weggooien in drie afvalbakken die aan huis staan. De bestaande grijze afvalbak wordt in de nieuws situatie gebruikt voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De groene bak voor gft- en etensresten en de blauwe voor oud papier en karton. Het restafval dat overblijft, brengen inwoners naar een ondergrondse container die op verschillende plekken in de wijk staan. Inwoners van Rooswijk en Krommenie Oost en West ontvangen ongeveer een week voordat het nieuwe systeem ingaat een brief met daarin de afvalpas die nodig is om de ondergrondse container te openen.

Tijdelijke bovengrondse containers

Op verschillende plekken in de wijk komen ondergrondse containers voor restafval. Op een aantal plekken was dat nog niet mogelijk. Daar worden tijdelijk bovengrondse containers geplaatst. Deze blijven in gebruik totdat de ondergrondse containers zijn geplaatst.

Bewonersvoorlichters in uw wijk 

Vanaf het moment dat u de brief ontvangt zijn de bewonersvoorlichters weken actief in Rooswijk. U kunt ze treffen:

  • tijdens inloopspreekuren bij de sociale wijkteams.

  • nabij winkelcentra.

  • of op uw verzoek bij u thuis. Stuur hiervoor een verzoek naar afvalscheiden@zaanstad.nl.

Willis

In Willis starten in januari de voorbereidingen voor de nieuwe manier van afval scheiden. Naar verwachting gaat het nieuwe systeem daar in de week van 18 februari 2019 in.

3356

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl