HVC wijzigt een aantal inzameldagen voor het huishoudelijk afval

HVC wijzigt een aantal inzameldagen voor het huishoudelijk afval


17 oktober 2022
Vanaf 31 oktober verandert voor een deel van de inwoners het inzamelschema van het huishoudelijk afval. De huishoudens waar het om gaat, hebben hierover een brief van HVC ontvangen. 

De chauffeurs van HVC rijden vaste routes om alle bakken op tijd te kunnen legen. HVC heeft gekeken of de routes beter kunnen. Een aantal routes in Zaanstad wordt anders. Het kan zijn dat HVC bij u op een andere dag langskomt. Ook kan het zijn dat het tijdstip anders is. Zorg ervoor dat de juiste afvalbak op de juiste dag vóór 07.30 uur op de voor u bekende aanbiedplaats staat. Dan weet u zeker dat uw bak wordt geleegd.

In aantal gevallen extra ophaaldag

Voor sommige inwoners kan het zijn dat er veel tijd zit tussen de oude inzameldag en de nieuwe inzameldag. In dat geval rijdt HVC een extra ronde op een zaterdag. De bewoners die hier mee te maken hebben, hebben een brief van HVC ontvangen.

Afvalkalender op website HVC en app

U vindt de nieuwe en extra inzameldagen in de afvalkalender op www.hvcgroep.nl/afvalkalender. Of download de gratis HVC afval-app en stel een automatische melding in. Dan ontvangt u op uw telefoon een melding wanneer HVC welke bak bij u leegt.

foto van hvc die afvalbakken legen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl