Gft-container in Saendelft gebruiken? Activeer uw afvalpas

Gft-container in Saendelft gebruiken? Activeer uw afvalpas 


Vanaf 25 augustus zijn de containers voor groente,- fruit, tuinafval en etensresten  in Saendelft alleen nog op aanvraag te gebruiken. U kunt uw afvalpas hiervoor activeren, door te bellen naar HVC via 0800-0700 (gratis). Er komen in de gft-containers nog te vaak zakken met rest- en plastic afval. Dit maakt het gft-afval onbruikbaar om compost mee te maken. Om ervoor te zorgen dat alleen afval van groente, fruit, tuin en etensresten in de gft-e container terecht komt, is deze container alleen op aanvraag te gebruiken.

Bij het gft-afval gooit u uw groente-, fruit- en tuinafval, maar ook andere etensresten Zoals oud brood, rijst, eierschalen,botjes en visgraten. Twijfelt u over een product? Download dan de HVC-app. Per afvalsoort vindt u snel en eenvoudig in welke container het thuishoort. Verzamel thuis uw fruitschillen en andere etensresten in een emmertje of bakje in de keuken. Ook in uw tuin kunt u een (grotere) emmer neerzetten op een plek waar u er geen last van heeft. Emmer vol? Dan leegt u deze in de gft-container. Gft-afval mag los in de container, maar u kunt ook een biozakje gebruiken. Deze composteerbare afvalzakjes kunt u kopen bij de supermarkt.

Heeft het scheiden van gft wel zin?

GFT-afval scheiden is nuttig, omdat het de basis vormt voor groen gas en compost. Dit wordt gebruikt als brandstof om mee te rijden of om huize mee te verwarmen. Compost verbetert de structuur van de grond, slaat voedingsstoffen voor planten op en gaat bodemziekten tegen. Bovendien brengt compost weer voedingsmiddelen terug in de grond. Dit is goed voor de voedselproductie.

foto van een GFT-container in Saendelft

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl