Excursie Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken?

Gratis excursie!


6 mei 2019
Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen u vertellen! Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert de gemeente Zaanstad samen met HVC een excursie naar de KSI. En u kunt mee! Meld u aan en ontdek wat met uw gescheiden huishoudelijk afval gebeurt.

Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Dit betekent dat u de grijze bak voortaan gebruikt voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Het restafval moet naar een ondergrondse restafvalcontainer in de buurt. Op deze manier wordt meer plastic afval ingezameld om te recyclen. Maar waarom is thuis afval scheiden belangrijk en nuttig?

Van plastic afval tot nieuw product

Alle antwoorden op deze vragen krijgt u tijdens de rondleiding in de Kunststof Sorteer Installatie. U ziet dan hoe plastic afval wordt verwerkt tot een grondstof voor nieuwe producten. Wist u bijvoorbeeld dat van vier plastic flessen een broodtrommel kan worden gemaakt?

Programma

10.00 uur: Vertrek bus vanaf de parkeerplaats bij het Saenredam College in Rooswijk, aan de Elvis Presleystraat
Rond 12.00 uur: Aankomst KSI Heerenveen
12.30 uur: Start rondleiding. U ziet hoe de machines het plastic afval verwerken en sorteren zodat het geschikt is als grondstof voor nieuwe producten.
14.30 uur: Vertrek bus naar Zaanstad. Rond 16.30 uur terug bij de parkeerplaats in Rooswijk.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier tot 20 mei 2019. Er kunnen veertig mensen mee in de bus, dus wees er snel bij! Update 13 mei:  De reis is vol. U kunt u niet meer inschrijven.

Vergeet uw lunch niet!

HVC en de gemeente Zaanstad bieden deze excursie aan en is voor de deelnemers volledig gratis. Voor koffie en koek wordt gezorgd. Neemt u wel zelf een boterham voor de lunch mee? 
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl