Energie- en Klimaatcoaches gezocht

Energie- en Klimaatcoaches gezocht


11 september 2019
Wilt u uw buren helpen met verduurzamen en energie besparen?  Bijvoorbeeld met tips om makkelijker afval te scheiden en hoe een energierekening omlaag te brengen. Meldt u dan aan als Energie- of Klimaatcoach! Als Energiecoach gaat u bij huurders thuis langs om advies te geven over energiebesparing en mogelijkheden om de woning met kleine maatregelen te verduurzamen. Als Klimaatcoach gaat u in groepsverband met Zaankanters in gesprek over verduurzaming op alle terreinen, zoals over eten en vervoer én afval. 

Zaankanters die aan de slag willen als klimaat- of energiecoach kunnen zich nu aanmelden. De vrijwillige klimaatcoaches krijgen een gratis driedaagse training verzorgd door deskundigen op het gebied van duurzaam leven én gesprekstechnieken. Energiecoaches volgen een eendaagse training. Voorkennis is niet nodig. Na afronding van de training kunnen de cursisten mensen uit hun eigen buurt adviseren en inspireren over klimaatvriendelijke keuzes. De vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor de inzet. De coaches zijn minimaal 1 uur per week beschikbaar voor een periode van 3 maanden. 

Aanmelden

Aanmelden kan bij Impact aan de Zaan op de website https://rob-smits.nl/impact-aan-de-zaan-energie-klimaat-coaches/ of via e-mail info@rob-smits.nl. Aanmelden voor energiecoach kan tot 17 september, voor klimaatcoach kan dat tot 1 december 2019.

Impact aan de Zaan is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Bureau voor Durf, !Woon en KlimaatGesprekkenFotocredits: Sake Rijpkema

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl