Drukte bij afvalbrengstations

Wacht met inleveren van artikelen met brandrisico

Drukte bij afvalbrengstations

 
HVC: ‘Stel uw bezoek aan afvalbrengstation uit’


19 maart 2020
Door het coronavirus blijven veel mensen binnen. Veel besluiten in huis te klussen, opruimen en schoonmaken. De afgelopen dagen is het erg druk bij de afvalbrengstations. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, laat HVC daarom minder bezoekers tegelijkertijd toe. Zo kunnen bezoekers minimaal twee meter afstand van elkaar houden. 

Nadeel van deze maatregel is dat er lange wachtrijen bij de afvalbrengstations ontstaan. Dit heeft vervelende gevolgen. Zoals irritatie en onveilige situatie. Vrachtwagens van naastgelegen bedrijven moeten bijvoorbeeld om wachtende auto’s heen zien te komen. Daarom roept HVC op om uw bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen.

Wacht met inleveren van artikelen met brandrisico

Is uw bezoek aan het afvalbrengstation noodzakelijk? Houd dan wel rekening met wachttijden. Lever voorlopig ook geen artikelen in die een verhoogd brandrisico met zich meebrengen. Dit zijn elektrische apparaten, Klein Chemisch Afval (o.a. verfblikken) en matrassen. HVC kan brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan. HVC bedankt u alvast voor uw medewerking. Voor updates kunt u terecht op de website van HVC.

foto van afvalbrengstation

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl