Afvalpas voor gft-containers in Saendelft

Afvalpas voor gft-container in Saendelft


19 oktober 2022
In Saendelft staan er verzamelcontainers voor gft en etensresten. Sinds de plaatsing van de gft-containers zien we dat inwoners goed gebruik maken van deze containers. Maar nog niet iedereen heeft de afvalpas geactiveerd. Daarom hebben inwoners van Saendelft een brief gekregen van HVC. Hierin zit een afvalpas, een uitleg over het activeren van de pas én gratis biologisch afbreekbare zakjes voor het inzamelen van het gft-afval.

Gft en etensresten mogen los in de gft-container. Verzamelt u het gft in een plastic zak? Gooi deze dan leeg in de gft-container en gooi de lege plastic zak in de verzamelcontainer voor plastic, blik en drinkpakken. Plastic afval mag niet bij het gft-afval. Als dit wel gebeurt, dan kan HVC het gft-afval niet meer recyclen tot compost en groen gas. U kunt gft en etensresten ook verzamelen in een biologisch afbreekbaar zakje dat wel in dezelfde container mag. U herkent deze speciale zakjes aan het kiemplantlogo. De zakjes zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, of bestel ze eenvoudig via www.hvcgroep.nl/webshop. In de webshop zijn ook speciale gft-bakjes voor op het aanrecht verkrijgbaar.

Advies over afval scheiden

Vrijdag 21 oktober staat er een promotruck over afval scheiden bij winkelcentrum het Kaaikhof. Ook gaan er op vrijdag 28 oktober afvalcoaches de wijk in. Inwoners kunnen hier terecht met allerlei vragen over afval scheiden. Daarnaast verzorgt HVC ook lespakketten voor basisscholen over afval scheiden in Zaanstad. In Saendelft zijn al op twee basisscholen lessen gegeven.

Heeft u nog vragen?

HVC geeft u graag antwoord of advies. Op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur kunt u contact opnemen via 0800-0700, of kijk op www.hvcgroep.nl voor andere mogelijkheden.

foto van een gft-container in Saendelft

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl