Afvalinzameling tijdens feestdagen

Afvalinzameling tijdens de feestdagen


9 april 2020
Rond de feestdagen gaat de afvalinzameling van HVC anders. Op tweede paasdag (13 april), Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) komt HVC mogelijk op een ander moment dan u gewend bent. Wilt u weten op welke dag jouw bak geleegd wordt? Download de HVC afval-app of kijk in de online afvalkalender op hvcgroep.nl en vul uw postcode en huisnummer in.

De afvalbrengstations zijn op feestdagen gesloten. Momenteel is het erg druk bij de afvalbrengstations. De dagen voor en na de feestdagen kan het extra druk zijn. Probeer daarom uw bezoek uit te stellen. Misschien kunt u uw afval tijdelijk kwijt in bijvoorbeeld een berghok. Is het bezoek toch noodzakelijk? Houd dan rekening met lange wachttijden. En met de coronamaatregelen, zoals afstand houden.  

Lever nog geen elektrische apparaten, klein chemisch afval en matrassen in

Lever voorlopig ook geen artikelen in met een verhoogd brandrisico, zoals elektrische apparaten, klein chemisch afval (o.a. verfblikken) en matrassen. HVC kan deze brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan en helaas is nog niet bekend of zij deze stromen kunnen blijven afvoeren. Zo houden blijft het risico op brand zo klein mogelijk.

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag, vrijdag 10 april, is de klantenservice van HVC op normale tijden bereikbaar. Ook het afvalbrengstation is open. 

foto van vrachtwagen van HVC

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl