Afrekenen met afval in de Kleurenbuurt

Afrekenen met afval in de Kleurenbuurt


27 oktober 2021
De Kleurenbuurt in Zaandam heeft te maken met veel zwerf(afval) en dumpingen. De bewoners willen ook graag in een mooie en schone wijk wonen. Vrijwilligers, ZVH, HVC, het Sociaal Wijkteam en de gemeente Zaanstad hebben daarom de handen ineen geslagen. Zij organiseren vanaf zaterdag 30 oktober in de Kleurenbuurt een week tegen afval.

In de Kleurenbuurt is op zaterdagmiddag 30 oktober van 12.00 tot 16.00 uur van alles te beleven voor jong en oud. Wethouder Gerard Slegers opent een Afval-lab, waar bezoekers proefjes kunnen doen en zo meer te weten komen over hoe afval een tweede leven krijgt. Ook is er een recyclekraam. Hier kunnen wijkbewoners afval kwijt zoals (frituur)olie, batterijen, piepschuim, hard plastic en kleine elektrische apparaten. Verder is er nog een informatiekraam, waar bewoners al hun vragen over afval kunnen stellen aan de gemeente, het Sociaal Wijkteam, HVC, ZVH en de Albert Heijn. Van maandag 1 november tot en met donderdag 4 november hebben de gemeente en ZVH ook een informatietafel in alle kleurenflats staan van 12.00 tot 16.00 uur. 

Kunst maken van zwerfafval

In buurthuis Kleurrijk kunnen kinderen uit de buurt van maandag 1 november tot en met donderdag 4 november van 15.00 tot 16.30 uur kunst maken van zwerfafval. Samen met een echte kunstenaar gaan de kinderen aan de slag om te ontdekken wat je kunt maken van afval. Op donderdag 4 november om 16.30 uur onthullen we vier van deze kunstwerken. In de kleurenflats komt per flat één kunstwerk te hangen. Hiermee sluiten we de week tegen afval af. Komt u ook kijken?


foto van het afval-labProefjes doen in het Afval-lab

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl