Bewonersvoorlichters in uw wijk

Stel gerust uw vragen

Bewonersvoorlichters in uw wijk

Wij begrijpen dat de nieuwe manier even wennen is en vragen bij u oproept. Daarom zijn bewonersvoorlichters aanwezig bij u in de wijk zodra de voorbereidingen starten en wanneer de nieuwe manier in gaat. U vindt hen bij winkelcentra. Heeft u een vraag, stel ze gerust. Ook voor tips over hoe u thuis uw afval scheidt, kunt u bij de bewonersvoorlichters terecht. Op afspraak komt de bewonersvoorlichter ook bij u thuis. Stuur hiervoor een e-mail naar afvalscheiden@zaanstad.nl

Inloopspreekuren

Daarnaast worden op verschillende locaties en dagen inloopspreekuren georganiseerd. Daar kunt u met uw vragen terecht bij een bewonersvoorlichter. Op de onderstaande data kunt u bij het inloopspreekuur terecht:

Zorgcentrum Evean Parkzicht Zaandijk

Op woensdag 5 en 19 september van 09.30 tot 11.30 uur bent u van harte welkom in Evean Parkzicht, Parkzicht 45, Zaandijk. De bewonersvoorlichters staan voor u klaar en beantwoorden uw vragen.

Buurtbureau Hofwijk Kogerveld

Op woensdag 31 oktober en 7 november van 09.30 tot 11.30 uur bent u van harte welkom in Buurtbureau Hofwijk, Hof van Holland 63, Zaandam. De bewonersvoorlichters staan voor u klaar en beantwoorden uw vragen.

Buurthuis 't Brandtweer Koog aan de Zaan

Op woensdag 21 oktober en 4 november van 09.30 tot 11.30 uur bent u van harte welkom in Buurthuis 't Brandtweer,  Breestraat 110, Koog aan de Zaan. De bewonersvoorlichters staan voor u klaar en beantwoorden uw vragen.

Leer alles over afval in het Afval-lab

Ontdek in het rijdende lab dat afval eigenlijk geen afval is maar een grondstof voor iets nieuws.  Kinderen kunnen in het lab zingend en onderzoekend aan de slag met proefjes en met speciale apparatuur.  Onderzoek hoe plastic afval wordt gerecycled en hoe hier nieuwe dingen van worden gemaakt. Ook is er is muziek van een percussionist en een pianist. 

Op woensdag 11 september en vrijdag 18 oktober van 12.00 tot 16.00 uur staat het Afval-lab voor Albert Heijn, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan.

Op woensdag 23oktober van 12.00 tot 16.00 uur staat het Afval-lab op het Zilverschoonplein in Kogerveld. 

Meer weten over het Afval-lab? Kijk op www.hartopgroen.nl.

Meer weten? Lees de verhalen van bewoners

Meer weten over het werk van de bewonersvoorlichters? Lees het interview met bewonersvoorlichter Renee over waarmee zij en haar collega's u kunnen helpen. Of lees hier hoe bewoners de nieuwe manier van afval inzamelen ervaren.

Lees het interviewMarktplein 3 in Wormerveer.

Foto van een bewoner met een bewonersvoorlichterfoto van kinderen in het Afval-lab

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl